Duizenden Vakantiewoningen in heel Europa!

Keuze uit 3.720 vakantiewoningen

Header

Tips

Onze tips delen wij graag met u.

Heeft u leuke of goede vakantietips?

Deze kun u mailen naar: info@eenvakantiewoninghuren.nl

 

Vakantie Tips

Als u de onderstaande vakantietips opvolgt, weet u zeker dat u goed voorbereid vertrekt richting uw vakantiebestemming. Wij hebben tips in verschillende categorieën voor haast elke denkbare situatie die kan plaatsvinden op vakantie. Neem de onderstaande tips dus maar eens rustig door zodat u zeker weet dat u niets vergeet als u op vakantie gaat.
De communicatie met het thuisfront:
Zorg ervoor dat diverse mensen beschikken over uw gegevens voordat u vertrekt naar uw bestemming. Denk hierbij aan de reisplannen, de verblijfsgegevens en de data van vertrek en aankomst. Mocht er bij u thuis iets misgaan, of mocht er iets gebeuren met een familielid, dan kunnen deze mensen contact met u opnemen.
Waar u rekening mee dient te houden als u een kaartje gaat sturen, is de internationale correcte adressering. Wilt u bellen met het thuisfront, dan kunt u het beste een buitenlandse telefoonkaart gebruiken. Deze zijn namelijk meestal het goedkoopste. Maak een gratis e-mail adres aan (bijvoorbeeld bij Hotmail). U kunt dan op elke computer ter wereld uw mail lezen en beantwoorden.

Financiën
In bepaalde landen in de Europese Unie kunt u betalen met euro’s. Maar niet in alle landen is dit mogelijk. Zorg ervoor dat u vooraf alvast wat geld heeft omgewisseld naar de juiste valuta. Zorg ervoor dat u altijd wat contant geld bij u heeft, want u kunt niet overal betalen met uw pinpas en/of creditcard. Gaat u wel voor een creditcard, kies dan een Eurocard/Mastercard of Visa card. Deze worden namelijk op meer plaatsen geaccepteerd dan de American Express. Gebruik thuis de creditcard al een keer zodat u zeker weet dat deze werkt.

Calamiteiten
Wanneer u op vakantie bent, kunnen er veel zaken misgaan. Zo kan het zijn dat u bestolen wordt. Het is belangrijk om diefstal zo spoedig mogelijk aan te geven bij de politie. Vraag hierbij altijd om een verklaring op papier. Als u een claim gaat indienen bij uw reisverzekering is het belangrijk dat u binnen vierentwintig uur aangifte heeft gedaan en dat u het proces-verbaalnummer heeft.
Als u uw accommodatie verlaat, is het belangrijk dat u de deur altijd op slot doet. Ook wanneer u ’s nachts slaapt, is het verstandig om de accommodatie af te sluiten. Heeft u waardevolle spullen zoals creditcards en verzekeringspolissen, dan kunt u deze het beste in een kluisje bij de receptie achterlaten.

Verzekeringen
Er zijn diverse verzekeringen die u af kunt sluiten voordat u op reis gaat. Als u vaker per jaar op vakantie gaat, is het een aanrader om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. U bent dan continue gedekt en dit is een goedkoper alternatief dan dat u elke keer een losse, tijdelijke reisverzekering afsluit. Gaat u niet zo vaak op vakantie, dan is een tijdelijke reisverzekering natuurlijk een goede optie.
Een andere verzekering die vaak wordt afgesloten is de annuleringsverzekering. Als u de reis vooraf af moet zeggen of als u de reis halverwege af moet breken, dan kunt u een vergoeding claimen voor de vakantiedagen die u niet benut heeft. U heeft alleen recht op de in de polis genoemde redenen (bijvoorbeeld ziekte of ongeval) wanneer u aanspraak wilt maken op een vergoeding van de reissom.

Vervoer
Als u met het vliegtuig naar uw vakantiebestemming gaat, is het vaak zo dat u de auto bij het vliegveld parkeert. Zorg er voor dat u het nummer van de parkeergarage, de verdieping en het blok waar uw auto geparkeerd op een papiertje noteert, en berg dit papiertje goed op. Parkeren is vaak wel redelijk duur. U kunt daarom ook overwegen om met het openbaar vervoer naar het vliegveld te gaan.
Als u op uw vakantiebestemming bent aangekomen, heeft u vaak ook nog vervoer nodig. U kunt bijvoorbeeld een auto of een fiets huren, maar u kunt ook met de taxi gaan. Als u met een taxi gaat, is het belangrijk om vooraf een tarief af te spreken. U loopt anders het risico dat de chauffeur u een hoog tarief in rekening brengt.

Huisdieren
Als u een huisdier of meerdere huisdieren heeft dan kunt u ervoor kiezen om deze mee te nemen op vakantie, maar u kunt ze ook thuis laten en laten verzorgen door vrienden of familie of u kunt ze naar een tijdelijke opvang brengen. Kiest u ervoor om uw huisdier mee te nemen op vakantie, informeer dan van tevoren naar de specifieke regels die gelden voor huisdieren op de betreffende vakantiebestemming. Honden, katten en fretten hebben een paspoort nodig wanneer zij op reis gaan. Deze zijn te verkrijgen bij de dierenrats. Ook heeft u een geldige gezondheidsverklaring nodig welke is ondertekend door een dierenarts. Ook moeten deze dieren zijn ingeënt tegen hondsdolheid. Voor sommige landen gelden nog andere medische voorwaarden. Zoek dit dus altijd van te voren op. Geef uw huisdier alleen water dat geschikt is om te drinken. Niet in alle landen is leidingwater geschikt om te drinken. Neem voer van thuis mee voor uw huisdier en laat het dier rustig wennen aan de omstandigheden op vakantie.
Vindt u het teveel gedoe om uw huisdier mee te nemen, of zijn er geen dieren toegestaan op uw vakantiebestemming, dan kunt u iets regelen voor uw huisdier. U kunt een vriend of familielid vragen om op uw huisdieren te letten. Zorg er dan voor dat er voldoende voer aanwezig is en dat u duidelijk aangeeft hoe vaak per dag er gegeten moet worden.

Kinderen
Op vakantie gaan met jonge kinderen kan een hele onderneming zijn. Zo dient u een accommodatie te hebben met kamers die ruim genoeg zijn voor een extra bed. Wanneer u reist met een baby of peuter is het handig om een kamer op de begane grond te hebben. U hoeft dan niet met alle spullen van meerdere verdiepingen te sjouwen. Het is erg belangrijk dat er rondom uw accommodatie genoeg schaduw is voor uw kind(eren).
Als u eenmaal op uw vakantiebestemming bent gearriveerd en u gaat met uw kinderen op stap naar een drukke plek, dan kunt u ze uit het oog verliezen. Zorg daarom dat ze een ketting of armbandje omhebben met daarop uw gegevens.
Neem altijd voeding van thuis mee. Mochten zij niets lusten van wat er op vakantie te verkrijgen is, dan heeft u altijd iets achter de hand.

Overige tips
Niet alle landen hebben dezelfde stopcontacten als hier in Nederland. Neem daarom altijd een universele stekker mee. Zo weet u zeker dat u in staat bent om bijvoorbeeld uw mobiele telefoon of elektrische tandenborstel op te laden.
Maak altijd een lijstje met alles wat u meeneemt. Er zijn van het internet zelfs lijsten te downloaden waarop alle vakantiebenodigdheden staan. Deze checklist kunt u gebruiken bij het inpakken van al uw spullen thuis en op uw vakantiebestemming als u weer in gaat pakken voor de terugreis.